Monticello Resort

ferragamo property

competition by invitation

San Giustino Valdarno, ITALY - 2015
witharch. Luciano PiazzaExecutive Energy Srl

A village of neo-renaissance inspiration, precious and elegant, designed with a combination of traditional and contemporary materials, is arranged around a square split into two levels. Traditional elements translated in a contemporary key, the stone paving, trees (existing), a long wall faced in stone, an atypical fountain that marks the boundary

between the two squares at different levels, porticos that accompany and protect the path along the views of commercial activities, the tower, a reference point of communication and the centre of the accommodation complex, the heart of the reception and the system of common spaces.

linguaggio contemporaneo e materiali sensibili, senza tempo

Share Project
Similar Project