ZhejiangSci-TechUniversityFashion Institute

competition

Zhejiang, CHINA - 2017
with:N3Group LtdCspe Srl.

The concept originated from our interpretation of the landscape, and from there, was the basin for the entire project. This is the strong idea of the entire University Campus design, based on the creation of a green park as a foundation for the whole complex; the landscape is the source of a new, natural, settlement, designed around the core of natural elements of the area: water (river, lakes, channels), small and undulating hills and native vegetation.
The complex is counterpointed by a system of large courtyards and tree-lined squares as a center of socialization and open air activities of students.

The new landscape is conceived as a mantle that covers and protects, at the ground floor, large areas destined to multiple activities. An equipped plate that contains the pedestrian path system (partly also mechanized with tapis-roulant)  connecting  all the various functions.
Six buildings stand with lightness, almost suspended over the new landscape, as large trees with open foliage and are connected to each other through  pedestrian bridges at various levels.
All buildings, thanks to their shape, which recalls the Chinese ideogram “ro”, (person), take advantage of very open and multidirectional facades, both to the surrounding environment and to the large inner areas between one building and the others,  as parts of a soft and natural public  park.

COMMUNICATION SCHEMES

1 – BUILDINGS Uplifted pedestrian connections
2 – PLATEAU Pedestrian and cycling paths P1
3 – BASEMENT Pedestrian and vehicle paths P0
4 – UNDERGROUND Access and connections P-1

Edifici che si poggiano leggeri, quasi sospesi sul nuovo paesaggio, come grandi alberi

Share Project
Similar Project

#ClaudioNardiArchitects

ZhejiangSci-TechUniversityFashion Institute

The concept originated from our interpretation of the landscape, and from there, was the basin for the entire project. This is the strong idea of the entire University Campus design…

Claudio Nardi Architects with N3Group Ltd and Cspe Srl.
Video credits: Raffaele Cafarelli and Luca Massini